четвер, 26 січня 2012 11:48

В Одеській області палає старовинний собор

26 січня о 07:55 до оперативно-координаційного центру МНС надійшло повідомлення про пожежу в соборі Святого Преображення Господнього у місті Болград.

Про це повідомили у прес-службі МНС України.

"Громадяни повідомили, що горить купол собору. За підвищеним номером виклику до місця події були направлені 9 одиниць пожежної та спеціальної техніки: 2 підрозділи МНС і 4 підрозділи місцеві пожежної охорони Болградського району, автодрабина та автоцистерна з Ізмаїлького районного відділу МНС та автодрабина Ренійського районного відділу МНС", - зазначили у міністерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через пожежу на Одещині загинули 4 дітей

На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів площа займання склала 100 кв. м. При цьому вогонь з великою швидкістю розповсюдився на будівельно-монтажне обладнання, розташоване усередині собору. О 09:25 пожежа була локалізована, проте досі не ліквідована.

Площа загоряння склала 150 кв. м. У соборі повністю згорів купол.

Причина пожежі з'ясовується, постраждалих немає.

Спасо-Преображенський собор у Болграді ? пам'ятник архітектури національного значення. Його побудували болгарські біженці в 1833-1838 рр..

Зараз ви читаєте новину «В Одеській області палає старовинний собор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі