неділя, 11 червня 2023 11:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони пояснили, з якою метою Росія підірвала Каховську ГЕС

У Міноборони пояснили, з якою метою Росія підірвала Каховську ГЕС
Росія підірвала Каховську ГЕС з метою вивільнення необхідних резервів, заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Фото: РБК-Україна

Країна-аресорка Росія підірвала Каховську ГЕС з метою вивільнення необхідних резервів.

Ворог переміщує найбільш боєздатні частини з Херсонського напрямку. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

"За наявною інформацією стало відомо, що противник здійснює переміщення своїх найбільш боєздатних частин з Херсонського напрямку, це насамперед підрозділи морської піхоти, повітряно-десантних військ та 49 армії", – пише Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ШОСТИЙ ДЕНЬ після підриву. Що зараз відбувається на Каховському водосховищі

Вона пояснила, що враховуючи втрати та обмеженість в резервах, а також розуміючи нездатність стримати наступ наших воїнів на різних напрямках, російське командування вирішило "звузити" географію активних дій ЗСУ.

"Підрив Каховської ГЕС вочевидь здійснювався з розрахунку не допустити проведення наступу Силами оборони України на Херсонському напрямку та вивільнити необхідні резерви для їх перекидання на Запорізький та Бахмутський напрямки", – додала Маляр.

Вона додала, що підривом ГЕС Росія намагається відволікти частину сил та ресурсів Збройних сил України на ліквідацію техногенної катастрофи та унеможливити звільнення окупованих територій на лівобережній частині Херсонської області.

В Херсонській області підтопленими залишаються 32 деокупованих населених пункти.

За ніч рівень води впав ще на 26 см. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram.

Водночас ситуація на Лівобережжі, на жаль, позитивної динаміки не має, адже швидкість спаду води зменшилась, а евакуація цивільних провалена. Російські окупанти відбирають у людей човни, щоб самостійно відплисти з постраждалих районів.

6 червня росіяни підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. На станції зруйнували машинну залу, ГЕС відновленню не підлягає.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони пояснили, з якою метою Росія підірвала Каховську ГЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі