понеділок, 26 грудня 2022 08:24

Спецтема: Війна Росії проти України

На Луганщині лікарні "забиті" важкопораненими росіянами: Гайдай розкрив подробиці

На Луганщині лікарні "забиті" важкопораненими росіянами: Гайдай розкрив подробиці
Українські військові продовжують "поливати" ворога вогнем. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські військові продовжують зазнавати "значних втрат" на Луганщині.

Переобладнані у госпіталі медичні заклади регіону переповнені пораненими окупантами. Про це повідомила обласна військова адміністрація в Telegram вранці 26 грудня.

"До госпіталю в Старобільську за останній час доставили майже 50 важкопоранених військовослужбовців ворога. Не краща для противника ситуація і в Біловодську. Туди завезли більше сотні військових РФ", – написали.

За даними ОВА, цивільне місцеве населення звернутися до лікарні "практично не може".

Тим часом окупанти продовжують розселяти жителів Попасної, яку відновлювати не збираються, кажуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штурмовики показали, як полонять і ліквідовують російських окупантів

Населення вирішили "тимчасово" розселити по комунальних установах так званої ЛНР. Минулого тижня туди "на час зими" вирушили чергові 22 жителі. Ще одну групу людей вивезли в напрямку Сіверськодонецька, додали в ОВА.

"Як відомо, окупаційна адміністрація підпорядкувала зруйновані росіянами населені пункти Попаснянщини місту Первомайськ, фактично ліквідувавши район – за їхнім адміністративно-територіальним устроєм. Все просто: грошей на відновлення немає – не потрібен і район", – пояснили.

Перетнути річку Сіверський Донець на окупованих цьогоріч територіях віднедавна можна лише в одному місці – між Лисичанськом та Сіверськодонецьком. Всі інші понтонні переправи окупанти прибрали, за даними ОВА.

"Мости, звісно ніхто відновлювати й не збирався", – зауважили в повідомленні.

25 грудня підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах Новоселівського, Стельмахівки, Площанки, Невського і Червонопопівки на Луганщині, за даними українського Генштабу.

У Росії затвердили план соціально-економічного розвитку так званої ЛНР. Примітно, що лише на рік.

Російський диктатор Володимир Путін не зважає на втрати серед своєї армії. Про це, за даними ЗМІ, повідомив глава Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін на зустрічі з директором американського Центрального розвідувального управління Вільямом Бернсом.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині лікарні "забиті" важкопораненими росіянами: Гайдай розкрив подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі