четвер, 19 листопада 2015 12:25

В Криму обвалилася одна з веж Генуезької фортеці - ЗМІ

В Криму обвалилася одна з веж Генуезької фортеці - ЗМІ

У Криму в місті Судак зруйнувалася частина стародавньої вежі Генуезької фортеці. Інцидент стався вночі з 16 на 17 листопада, повідомляє місцеве видання QHA з посиланням на джерело, близьке до комітету з охорони культурної спадщини анексованого Росією Криму.

Причиною події називається "той факт, що пам'ятці світового значення не приділяють достатньо уваги. Реставраційні роботи, так само як і дослідження технічного стану об'єктів фортеці, не проводяться". За інформацією видання, нове керівництво будує на території стародавнього пам'ятника готельні кімнати і туалети. Недбале ставлення до пам'ятки привело до її руйнування. Офіційного підтвердження поки немає.

Раніше повідомлялося, що уряд РФ прийняв розпорядження, згідно з яким 220 об'єктів на території анексованого Криму включені до єдиного реєстру культурної спадщини народів РФ.

Серед інших, в список увійшли Ханський палац, мечеть Тахтали-Джамі і Ханська мечеть у Бахчисараї, комплекс споруд Судакської фортеці, Генуезька фортеця і Генуезький міст у Феодосії, мечеть Джума Джамі в Євпаторії, комплекс споруд Воронцовського палацу в Алупці, палац "Ластівчине гніздо" у Ялті, меморіальні комплекси на Малаховому кургані і Сапун-горі.

Зараз ви читаєте новину «В Криму обвалилася одна з веж Генуезької фортеці - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі