середа, 23 березня 2011 20:28

В Єрусалимі - теракт. Перший за кілька років

 

У Єрусалимі здійснений теракт, яких там не траплялося останні кілька років. На автобусній зупинці стався вибух, в результаті якого одна людина загинула, 25 отримали поранення, двоє з них перебувають у критичному стані.

Вибухівку, закладену в сумці, пустили в хід дистанційно. Час вибуху було обрано таким чином, щоб заподіяти максимальної шкоди - о 15:00 закінчує роботу велика частина держслужбовців. На в'їзді в місто біля центральної автобусної станції традиційно багатолюдно, в тому числі багато туристів.

Очевидно, терорист розраховував пронести сумку з бомбою в салон автобуса. У цьому випадку рахунок убитих йшов би на десятки, проте в останній момент він чомусь відмовився від початкового задуму.

"Це стало вирішальним фактором. Ми зараз говоримо про 33 поранених, серед яких є й важкі. Вибух пролунав на відкритій місцевості. Але якщо б бомба опинилася всередині, салон автобуса став би пасткою для людей", - зазначив лікар швидкої допомоги Амір Шелоах.

Поліція не отримувала інформації про підготовлюваний теракт. "Відповідних попереджень поліція не отримувала. Розслідування ведеться, всі результати ми будемо повідомляти", - доповів офіційний представник поліції Ізраїлю Алекс Кагальський.

Вибух пролунав біля продуктового кіоску "Піцуц" (у перекладі з івриту - вибух). У роки другої інтифади тут привів у дію вибуховий пристрій терорист-смертник.

Прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху на кілька годин відклав візит до Москви. Ступінь терористичної загрози в Ізраїлі підвищено до максимального.

Вже через дві години після вибуху прийшло повідомлення про те, що в одній з єрусалимських лікарень, не приходячи до тями, померла 60-річна жінка, яка постраждала під час вибуху.

Зараз ви читаєте новину «В Єрусалимі - теракт. Перший за кілька років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі