четвер, 25 лютого 2016 14:10

В Чернівцях в бійця АТО відібрали квартиру через валютний кредит

В Чернівцях в бійця АТО відібрали квартиру  через валютний кредит

У бійця 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Віталія Демченка банк відібрав квартиру. У 2007 році чоловік взяв валютний кредит, щоб купити в Чернівцях однокімнатку. Два роки сплачував справно. Коли почалися валютні коливання — платити стало не по кишені. Крім усього — банк без попередження підняв відсоткову ставку. Три роки тривала судова тяганина. Тепер, поки чоловік воює в зоні АТО на Луганщині, його сім'ю виганяють із квартири.

"В квартирі прописані та проживають шестеро людей. Віталій з дружиною, теща, двоє дітей та малолітній онук. Вони однозначно підпадають під дію мораторію, оскільки крім цієї малогабаритки у сім'ї більше немає ні житла, ні земельних ділянок. Але банк пішов в обхід закону, і через міграційну службу виписав усіх. А тоді продав їхню квартиру. Покупець — фірма із Дніпропетровська, ніхто з представників навіть не був тут на місці. Вони за квартиру банку заплатили 13 тисяч доларів, тоді коли Віталій мав віддати 70 тисяч. Тепер їм кажуть або виселятися, або ж платити тій фірмі оренду", - розповідає Олег Демченко, голова ГО "Чернівецьке обласне об'єднання "Чорнобильці Буковини".

Через тиск з боку банку у Олени Демченко, дружини Віталія, стався інфаркт. Щоб ніхто силою не зміг виселити їх із житла — чорнобильці встановили цілодобову варту біля квартири. Готують наступний позов до суду, аби сім'ї повернули квартиру, за яку вони сплатили банку половину суми.

Зараз ви читаєте новину «В Чернівцях в бійця АТО відібрали квартиру через валютний кредит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі