вівторок, 21 лютого 2012 16:51

В Афінах у лівійському посольстві знайшли склад зброї

В Афінах у лівійському посольстві знайшли склад зброї

Співробітники посольства Лівії в Афінах передали грецькій поліції зброю і боєприпаси, знайдені ними на території дипломатичного представництва, повідомляє Associated Press.

За даними агентства, дипломати, нещодавно призначені новим лівійським урядом, випадково натрапили на арсенал, що складається з 30 пістолетів, двох автоматів, 15 кілограмів вибухівки та детонаторів до неї, двох ручних гранат і понад 1200 набоїв.

У посольстві заявили, що передали зброю грецькій стороні, "слідуючи вказівкам лівійського керівництва, що надійшли з Тріполі".

Грецькі слідчі відправили всю цю зброю на експертизу. Вони мають намір з'ясувати, чи не використовувалися ці пістолети та автомати в скоєнні будь-яких злочинів. Раніше західні країни не раз звинувачували колишній лівійський уряд в підтримці тероризму на території Європи.

Як повідомлялося раніше, частина лівійських посольств перейшла під контроль опозиції ще під час громадянської війни, частина - після офіційної зміни влади в країні. Співробітників тих посольств, які до кінця зберігали вірність Муаммару Каддафі, нова влада замінила на своїх, лояльних дипломатів.

Зараз ви читаєте новину «В Афінах у лівійському посольстві знайшли склад зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі