пʼятниця, 25 січня 2013 17:07

В Афінах проти страйкарів випустили спецназівців

В Афінах проти страйкарів випустили спецназівців
Фото: lenta.ru

Поліція в Греції припинила акцію протесту працівників афінського метрополітену. Поліцейські узяли штурмом електродепо в грецькій столиці, де співробітники підземки проводили сидячий страйк.

Працівники метро в Афінах страйкують вже дев'ятий день, що привело до паралічу підземного транспортного сполучення.

Мітингувальники протестують проти пропозицій, які можуть призвести до скорочення їхніх зарплат.

Поліцейська операція почалася незадовго до четвертої години ранку за місцевим часом. Близько ста співробітників спецпідрозділу поліції увірвалися в депо, де страйкарі забарикадувалися на ніч.

За інформацією прес-секретаря поліції, трьох осіб заарештували, але незабаром відпустили. Територія біля депо оточена, щоб не допустити поповнення рядів учасників акції.

В п'ятницю, 25 січня, до страйку мали долучитися водії автобусів і працівники залізниці. Профспілка транспортних службовців заявляє, що акція буде продовжена, що підвищує шанси на арешт і кримінальне переслідування організаторів, яким у подібному випадку може загрожувати до п'яти років в'язниці.

Службовці афінської підземки невдоволені запропонованою схемою уніфікації заробітної плати працівників держсектора. У разі її запровадження їхні оклади можуть скоротитися на 25%.

На думку видання, протест переростає в серйозне протистояння, стаючи випробуванням рішучості уряду повністю втілити заходи жорсткої економії, чому енергійно чинять опір профспілки.

Громадська думка з цього питання розділилася. Проте все довші черги до таксі і температура повітря, що падає, вселяють в уряд надію на можливість отримання тієї підтримки, яка потрібна йому, щоб зберегти твердість.

Зараз ви читаєте новину «В Афінах проти страйкарів випустили спецназівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі