середа, 29 серпня 2012 12:58

Ураган "Айзек" перевірить на міцність Новий Орлеан. Місцеві ще пам'ятають "Катрину"
12

Ураган першої категорії "Ісаак" в ніч на 29 серпня досяг південно-східного узбережжя Луїзіани
Фото: Фото: Reuters
Швидкість вітру в епіцентрі урагану в даний час досягає 130 кілометрів на годину
Мер Нового Орлеану закликав жителів проявляти пильність
Ураган з повільною швидкістю рухається вздовж узбережжя
Про жертви і руйнування на даний момент не повідомляється

Ураган першої категорії "Айзек" в ніч на 29 серпня досяг південно-східного узбережжя Луїзіани. Про це повідомляє CNN з посиланням на Національний ураганний центр США.

Про жертви і руйнування на даний момент не повідомляється, проте "Айзек" вже став причиною відключення електрики у приблизно 100 тисяч жителів Луїзіани. В даний час ураган з повільною швидкістю рухається вздовж узбережжя і в найближчі години має досягти Нового Орлеана.

Мер Нового Орлеана, повідомляє Associated Press, заявив, що влада не очікує для міста наслідків, подібних тим, які заподіяв ураган "Катріна" в 2005 році, однак закликав жителів проявляти пильність і уникати вулиць, які можуть бути затоплені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потужний ураган завдав удару по США: люди сидять без світла, не працюють аеропорти

Швидкість вітру в епіцентрі урагану в даний час досягає 130 кілометрів на годину. За прогнозами метеорологів, в найближчі години вона може збільшитися, і "Айзеку" може бути присвоєна друга категорія за шкалою Саффіра-Сімпсона.

Ураган "Катріна", п'ятої - максимальної - категорії за шкалою Саффіра-Сімпсона, налетів на Новий Орлеан в кінці серпня 2005 року. Тоді затопленими виявилися 80 відсотків площі міста, 1836 осіб були офіційно оголошені загиблими. Економічний збиток від "Катріни" був оцінений у 125 мільярдів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Ураган "Айзек" перевірить на міцність Новий Орлеан. Місцеві ще пам'ятають "Катрину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі