середа, 14 листопада 2012 12:08

Українського мандрівника затримали під Вологдою

Українського мандрівника затримали під Вологдою
Затриманий мандрівник - мешканець Дніпропетровська Сергій Гордієнко. Фото: antonstr100.hiblogger.net

Український мандрівник Сергій Гордієнко, затриманий під Вологдою, відпущений з відділу поліції, повідомили в середу в регіональному управлінні МВС.

"У вівторок 13 листопада співробітники районного відділу поліції міста Грязовець (Вологодська область), на кордоні Вологодської та Ярославської областей затримали чоловіка. Він йшов по трасі з візком у бік Ярославської області. Для з'ясування особи чоловіка доставили в місцевий відділ поліції міста Грязовець. Ми встановили його особу, він виявився громадянином України. Чоловік провів у дільниці всього кілька годин, ним займалися співробітники міграційної служби. Після цього мандрівник був відпущений і продовжив свій шлях", - повідомили в регіональному УМВС.

Затриманий мандрівник - мешканець Дніпропетровська Сергій Гордієнко. За словами його прес-секретаря, йому ставилося порушення режиму перебування в Росії. За це йому призначили штраф, попросили перервати подорож і негайно покинути Росію.

Одиночна експедиція "Східна Європа: Азов - басейн Північного Льодовитого океану-Азов" Гордіенка стартувала 16 січня 2012 з селища Сєдове Новоазовського району Донецької області. Акція присвячена 100-річчю першої російської експедиції на Північний полюс, яку очолив відомий російський дослідник Георгій Сєдов.

Експедиція проходить без використання яких-небудь автотехнічних засобів за маршрутом: Україна - узбережжя Азовського моря - селище Сєдово - Харків - Новгород - Кемь - перетин району басейну Північного Льодовитого океану (Біле море) - Соловецькі острови - Онежський півострів - р. Онега - Біле озеро - р. Волга - Цимлянське водосховище - р. Дон - Азовське море - селище Сєдово.

Основна мета експедиції - підготовка до трансконтинентального одиночного переходу до Північного полюса, запланованого Гордіенком на 2014 рік.

Зараз ви читаєте новину «Українського мандрівника затримали під Вологдою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі