четвер, 12 жовтня 2017 17:20

Українським лікарям не дозволили оглянути Павла Гриба

Українським лікарям не дозволили оглянути Павла Гриба
Українські лікарі хотіли оглянути Павла Гриба без дозволу Росії ФОТО:Апостроф

Українських медиків не пустили до Павла Гриба, якого утримують в краснодарському СІЗО Росії. Про це "Радіо Свобода" повідомив учасник медичної делегації - хірург Василь Притула.

Двоє лікарів разом із представниками консульства прибули до слідчого ізолятора ще вранці, але їм не дозволили відвідати затриманого, посилаючись на відсутність письмових дозволів.

"Ми зв'язувалися зі слідчим, який займається справою Павла Гриба. Він сказав, що зайнятий. Коли зможе звільнитись і організувати зустріч, він теж не повідомив. Потім ми написали скаргу місцевому керівництву ФСБ – від консульства і нас, лікарів,звернення до місцевої прокуратури, що нам відмовили у зустрічі з Павлом Грибом", – повідомив лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павла Гриба арештували на два місяці

Павло Гриб має тяжке вроджене захворювання, і потребує щоденного лікування, ненадання допомоги може загрожувати його життю.

МЗС України виступило з вимогою до російських силовиків допустити їх до хлопця у період з 12 до 15 жовтня, посилаючись, на рішення Європейського суду з прав людини.

Зараз ви читаєте новину «Українським лікарям не дозволили оглянути Павла Гриба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі