четвер, 26 січня 2017 12:29

Українців продавали на роботу за кордон

Українців продавали на роботу за кордон

На Київщині правоохоронці ліквідували потужний злочинний канал торгівлі людьми. Група осіб протягом року переправляли українців через кордон у Бразилію та Таїланд. Мали на меті включити їх у злочинну діяльність, яка пов`язана із незаконним обігом наркотиків.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби поліції.

Як повідомив керівник Управління по боротьбі зі злочинами, які пов`язаних із торгівлею людьми поліції Київщини Андрій Ткач, четверо людей віком 20-25 років шукали жителів області. Вони звертали увагу на їх пригнічений стан, без грошів`я. Зловмисники обіцяли "законну" та високоплачувану роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українського заробітчанина втопили у колодязі

Українцям забезпечували переліт на інший материк. Самі потерпілі не здогадувались, що працюють наркокур`єрами. Із Бразилії до Таїланду вони перевозили упакований багаж – дорогоцінні камені, витвори мистецтва, документи. Уже в аеропортах вони узнавали, що поставляли кокаїн в особливо великих розмірах – 5-7 кг за один раз.

За кожного українця зловмисники отримували 500-1000 доларів від неустановлених досудовим слідством осіб. Внаслідок цих протизаконних дій постраждали 8 українців 20-25 років. 5 із них були затримані поліцією Бразилії і Таїланда. Зараз вони перебувають у їх в`язницях.

Усім затриманим зловмисникам, які переправляли громадян України за кордон, оголосили про підозру. Їх тримають під вартою. Продовжують шукати інших осіб, які причетні до злочину.

На Полтавщині затримали чоловіка, який викрав 3 тис. людей. Зловмисник обіцяв їм легальну роботу. Після приїзду, в українців відбирали документи та змушували жебракувати.
Зараз ви читаєте новину «Українців продавали на роботу за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі