середа, 23 березня 2011 08:54

Спецтема: Війна у Лівії

Україна відправила десантний корабель за українцями у Лівії

Україна відправила десантний корабель за українцями у Лівії

Український військовий десантний корабель Костянтин Ольшанський опівночі вийшов у море з гуманітарною місією для евакуації українців з Лівії.

"Станом на 12:00 десантний корабель Костянтин Ольшанський вийшов із Севастополя і направляється до Лівії", - повідомив прес-секретар міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров.

Корабель проводжали члени військового світу на чолі з командувачем ВМС Збройних сил України адміралом Віктором Максимовим.

За його твердженням, корабель вже через 5 діб повинен прибути до берегів Лівії для виконання завдання.

Як зазначали раніше в Міністерстві оборони України, технічний стан корабля в нормі, на борту перебувають українські військовослужбовці і дипломати.

Міністерство закордонних справ України доручило посольствам України в Лівії та країнах, які беруть участь у військовій операції в Лівії, відпрацювати питання проходу і прибуття до берегів цієї країни українського військового десантного корабля. Вже отримано позитивну відповідь від ряду країн, в тому числі і від США.

На борту корабля може поміститися близько 500 осіб. При цьому зараз бажання евакуюватися з Лівії виявили близько 20 громадян України. Київ пропонує всім охочим іноземним громадянам евакуюватися з Лівії на українському кораблі.

Як розповів Максимов, завдання екіпажу "забезпечити евакуацію наших громадян. Якщо буде поставлено завдання, будемо взаємодіяти з іншими кораблями з евакуації українських громадян".

"Є різні варіанти, можливо в Україні, може, в інше місце, як нам скажуть у посольстві", - зазначив адмірал.

Максимов також повідомив, що на кораблі перебуває все необхідне, щоб взяти на борт біженців і перевезти в потрібне місце.

"У нас підготовлена і їжа, і матраци, і вода і продукти харчування. Обов'язково є група медиків, яка у разі необхідності буде надавати допомогу. Є також психологи, все є. Продуктів на все вистачить, я вам відверто кажу", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Україна відправила десантний корабель за українцями у Лівії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі