неділя, 15 жовтня 2023 10:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна та партнери знали про плани Росії наступати на Авдіївку - ISW

Україна та партнери знали про плани Росії наступати на Авдіївку - ISW
Українські війська відбивають атаки росіян на Авдіївку. Фото: ukrinform.ua

Українські офіційні особи та союзники зі Сполучених Штатів Америки передбачали російські наступальні операції біля Авдіївки.

Вони висловлюють впевненість в українській обороні. Про це у новому огляді повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, аналітики нагадують, що речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі 13 жовтня сказав, що нові російські наступальні операції поблизу Лимана та Авдіївки "не стали несподіванкою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни хочуть оточити Куп'янськ, а ЗСУ просуваються біля Мар'їнки - нові карти бойових дій

За словами Кірбі, США впевнені, що українські сили відіб'ють ці російські атаки. Він також повідомив, що російські війська, схоже, використовують тактику "людської хвилі". Тобто використовують маси погано навчених і екіпірованих російських солдатів, щоб спробувати просунутися. Таку ж практику російські війська використовували під час невдалого наступу взимку 2023 року.

За даними аналітиків ISW, російські сили під час поточних операцій використовують більшу, ніж зазвичай, кількість бронетехніки.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР) Андрій Юсов 12 жовтня також заявив, що українські сили знали і готувалися до наступу Росії під Авдіївкою. За його словами, російські війська не сформували достатніх резервів для наступу по всій лінії фронту, а лише на окремих ділянках.

Росія стикається з низкою серйозних проблем під час наступу на Авдіївку. Такий висновок можна зробити з повідомлень російських військових блогерів, які розділилися на два табори, висвітлюючи події під Авдіївкою. Про це у новому огляді повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські загарбники встановили для себе нову дату виходу на адміністративні кордони Донецької області. Тепер вони хочуть повністю захопити Донеччину до 31 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Україна та партнери знали про плани Росії наступати на Авдіївку - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі