четвер, 17 березня 2011 09:32

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Україна готова запросити 250 маленьких японців до Артеку

Україна готова запросити 250 маленьких японців до Артеку

Україна готова прийняти для реабілітації та лікування 250 дітей з постраждалих від стихійного лиха регіону в Японії, заявляє Президент України Віктор Янукович.

"Ми запропонували взяти в Україну для реабілітації та лікування 250 дітей з Японії в наш міжнародний дитячий оздоровчий центр Артек", - сказав він журналістам у посольстві Японії в Україні.

Зі слів глави держави, таку пропозицію він обговорив з послом Японії в Україні в ході своїх відвідин.

Янукович зробив запис у Книзі співчуття у зв'язку з трагедією, викликаною стихійним лихом і техногенною катастрофою.

"Я висловив співчуття японському народу від імені українського народу у зв'язку з цією природною катастрофою, в результаті якої сталася техногенна катастрофа", - сказав Президент України.

Він зазначив, що Україна була і залишається другом і добрим партнером Японії.

У свою чергу, посол Японії Тадаші Ідзава висловив подяку українському Президенту і українському народу за співчуття у зв'язку із природною й техногенною катастрофою, а також за пропозиції допомоги.

Як повідомлялося, вчора з міжнародного аеропорту Бориспіль за маршрутом Київ - Красноярськ (РФ) - Токіо (Японія) вилетів літак Boeing-737, який доставить в постраждалу від землетрусу і цунамі країну гуманітарну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Україна готова запросити 250 маленьких японців до Артеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі