четвер, 15 грудня 2022 18:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Українців попередили про загрозу з моря

Українців попередили про загрозу з моря
Російські військові кораблі у Чорному морі поповнили свій запас ракет. Фото: slovoidilo.ua

На бойовому чергуванні у Чорному морі нині перебувають військові кораблі РФ, які поповнили свій боєкомплект.

Завдати удару по Україні вони можуть у будь-який момент, розповів в ефірі телеканалу FREEДOM у четвер, 15 грудня, речник Одеської ОВА Сергій Братчук, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети з моря: скільки "Калібрів" РФ націлила на Україну

За його словами, під загрозою об'єкти критичної інфраструктури України.

"З іншого боку ми розуміємо, що інші ракетоносії вже поповнили свій боєкомплект і перебувають у бухтах окупованого Севастополя. Технічно вони можуть здійснювати пуск ракет із місць базування, тому ми говоримо про те, що цілком вірогідні нові російські атаки дронами-камікадзе і ракетами", ‒ наголосив Братчук.

15 грудня на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському й Середземному морях перебуває 21 судно Російської Федерації. У Чорному морі на бойовому чергуванні стоїть 10 ворожих кораблів, серед яких один носій крилатих ракет "Калібр" із загальним залпом у вісім ракет, повідомили у четвер Військово-морські сили України.

Росіяни готують нову хвилю ударів по Україні за допомогою іранських дронів-камікадзе Shahed. Тривожне попередження зробив сьогодні, 14 грудня, голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у Telegram.

Зараз ви читаєте новину «Українців попередили про загрозу з моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі