субота, 25 листопада 2017 18:10

Учитель звільнився після звинувачень у сепаратизмі

Учитель звільнився після звинувачень у сепаратизмі
У Краматорську скандальний вчитель інформатики Олександр Голдсберг звільнився зі школи за власним бажанням. ФОТО - tsn.ua

У Краматорську На Донеччині вчитель інформатики Олександр Голдсберг звільнився зі школи за власним бажанням.

У Facebook він розмістив антиукраїнські висловлювання, сепаратистські погляди і глумління із загиблих українських бійців. Про це ТСН.ua повідомила начальник управління освіти Краматорської міської ради Марина Мозольова.

"Я дізналася всю цю історію з Facebook, де побачила всі ці публікації. Обурення було не лише у мене, а і у людей, які телефонували до нас. Це жах. Я повторюсь, що людині, яка має такі погляди – не місце в навчальних закладах взагалі. І сьогодні він (Олександр Голдсберг – ред.) написав заяву на звільнення. Тобто така людина вже не працює в освітніх закладах Краматорська", – зазначила вона.

Мозольова також додала, що готується лист до поліції, щоб вони дослідили ситуацію і щоб людина, яка висловлювала такі погляди відповіла за це.

"Я вважаю, що це аморальна поведінка і підпадає під дію 161 статті "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії". Одночасно з тим, що таке ганебне враження від цієї події, є радісні відчуття, тому що, стільки людей зателефонували і написали. Тобто, наше місто рік від року стає ще більш патріотичним", – розповіла Мозольова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали провокатора сепаратистів

Мережі почали активно поширювати пости зі сторінки Олександра Голдсберга.

Зокрема, в пості Голдсберга, датованому 22 серпня 2017 року, говориться, що Україна - це "возлестрана", він називає її "найгіршою карою за гріхи батьків, дідів і прадідів". У публікації також повідомляється, що "в СРСР не все було гладко, але Україна взяла все найгірше з СРСР і Німеччини часів Адольфа Гітлера, не взявши нічого позитивного".

За словами краматорського вчителя, ці публікації створив не він, а людина, яка дуже добре знає і знайома з Голдсбергом, оскільки в багатьох постах інформація збігається з її життєвою позицією.

Міський голова Добропілля Донецької області Андрій Аксьонов має громадянство Росії. Депутат від партії "Солідарність" Дмитро Лубінець опублікував у Facebook анкету Аксьонова на здобуття російського громадянства а 21 червня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Учитель звільнився після звинувачень у сепаратизмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі