понеділок, 13 липня 2020 18:10

Убивство священника в Києві: підозрюваного шукали 5 років

Убивство священника в Києві: підозрюваного шукали 5 років
Священнику Роману Ніколаєву двічі вистрелили в голову у під'їзді будинку, де жив. Одного із підозрюваних затримали через 5 років, іншого шукають. Фото: batushka.org

Столична поліція затримала одного з підозрюваних у вбивстві священика 40-річного Романа Ніколаєва, яке сталося на Оболоні в Києві 5 років тому.

Ним виявився 46-річний киянин, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, повідомили в пресслужбі столичної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивцю викладачки шукали понад 2 роки

"Проведеними слідчими діями правоохоронці встановили одного з нападників. Причетність підозрюваного підтверджується результатами ДНК-експертиз, які збіглися з біологічними слідами, які були виявлені на речових доказах на місці вбивства. За матеріалами слідства, 2 невідомих двічі вистрілили в священнослужителя, потрапивши йому в голову. Після скоєного зловмисники залишили місце злочину, заволодівши особистими речами потерпілого", - йдеться в повідомленні.

Шевченківський районний суд Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення розміру застави.

Особу його спільника ще встановлюють.

Убивство було скоєне в ніч на 26 липня 2015 року в під'їзді багатоповерхівки на просп. Героїв Сталінграда, де жив потерпілий. 2 невідомих двічі вистрелили в священнослужителя, влучивши йому в голову. Після скоєного зловмисники покинули місце злочину, заволодівши особистими речами потерпілого. Священника доправили в лікарню, він впав у кому і 29 липня помер. УПЦ МП повідомила, що напад було скоєно на настоятеля храму вмч. Тетяни Оболонського благочиння столиці Романа Ніколаєва.

Зараз ви читаєте новину «Убивство священника в Києві: підозрюваного шукали 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі