пʼятниця, 13 грудня 2019 16:56

Убивство Шеремета: суддя взяв відвід від справи

Убивство Шеремета: суддя взяв відвід від справи
Сергій Вовк давав дозвіл на обшук автомобіля Кузьменко. Фото: "Цензор"

Суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк взяв самовідвід у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Сьогодні він обирав запобіжний захід підозрюваній волонтерці Юлії Кузьменко. За версією слідства вона заклала бомбу під авто журналіста.

Адвокат Кузьменко Влад Добош теж просив про відвід. Суддя Вовк давав дозвіл на обшук автомобіля Кузьменко та її затримання, а тому він може бути упередженим у розгляді справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат розбив у суді аргументи слідства проти Дугарь

Клопотання адвоката розглядатиме інший суддя, коли стане відомо, хто обиратиме міру.

Добош заявив, що Кузьменко готові взяти на поруки 13 осіб. Серед них депутатка від "Євросолідарності" Яна Зінкевич, екс-нардеп від "Самопомочы" Наталя Веселова та колишній депутат Радикальної партії Оксана Корчинська.

12 грудня слідчі оприлюднили імена 5 підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: медсестра одного з парашутно-десантних батальйонів Яна Дугарь, лікар і волонтер Юлія Кузьменко, музикант і доброволець Андрій Антоненко, подружжя-добровольці Владислав та Інна Грищенки.

За інформацією слідства, Дугарь проводила розвідку місця злочину за кілька днів до вбивства.

Народний депутат Яна Зінкевич оприлюднила довідку, яка свідчить, що Дугарь на момент убивства Шеремета перебувала в зоні АТО.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Шеремета: суддя взяв відвід від справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі