субота, 12 грудня 2020 11:10

Убивство Шеремета: МВС знає, хто є замовником і виконавцем

Убивство Шеремета: МВС знає, хто є замовником і виконавцем
Музикант і військовий Андрій Антоненко уже рік за ґратами. 12 грудня торік його затримали за звинуваченням у вбивстві журналіста Павла Шеремета влітку 2016-го. Фото: facebook.com/FreeAntonenko

Рішення тримати під вартою військового і музиканта Андрія Антоненка, якого звинувачують у вбивстві журналіста Павла Шеремета, прийняте через певні тиски на суддів.

А вся справа – це політичне питання, яким намагаються вирішити страх Володимира Зеленського перед АТОвцями. Їх зайняли штучною проблемою і вони її вирішують, каже Gazeta.ua адвокат Масі Наєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Справа Шеремета затягнеться ще мінімум на 3-4 роки" - ексдепутат

"Нерозслідування вбивства Павла Шеремета - це наслідок непрацюючих правоохоронних органів. Таке може статись, коли МВС сто відсотків знає, хто є замовником і виконавцем цього злочину. А відтак знаючи, що ці люди є, вони можуть вигадувати будь яку версію. Тому що знають, що в них раптом не виникне доказ зворотнього. Уявіть собі, що якби зараз з'явився реальний замовник і сказав би: "Слухайте, відпустіть Антоненка, це ж я замовив". І вони це розуміють. Ніколи б не пішли на таку історію, якби не знали, хто є замовниками", - каже Масі Наєм.

Додав, що на його думку у справі Шеремета буде обвинувальний вирок вже у першій інстанції. Є надія на апеляцію та касацію. Але найбільша – це на Європейський суд з прав людини.

Рік тому, 12 грудня, поліція назвала підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Це музикант і доброволець Андрій Антоненко, дитячий кардіохірург і волонтер Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь. Їхні імена озвучили на брифінгу, на якому були присутні керівники Нацполіції, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка та президент Володимир Зеленський. Трьох підозрюваних того ж дня затримали. Наступного дня Печерський районний суд у Києві обрав запобіжні заходи. Антоненка й Кузьменко арештували на два місяці без права на заставу. Дугарь відправили під цілодобовий домашній арешт. Зараз за ґратами залишається лише Андрій.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Шеремета: МВС знає, хто є замовником і виконавцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі