вівторок, 21 січня 2020 10:22

Убивство АТОвця під Києвом: що відомо про жертву та підозрюваного

Убивство АТОвця під Києвом: що відомо про жертву та підозрюваного
У селищі Іванків поліцейські зупинили автомобіль УАЗ за порушення Правил дорожнього руху і знайшли в ньому труп АТОвця. Фото: kv.npu.gov.ua

Учасника АТО, якого знайшли вбитим в УАЗі товариша в селищі міського типу Іванків Київської області, звати Іван Іваненко, йому було 47 років. У нього залишилися троє дітей і старенька мати, з якою він жив у селі Леонівка.

Жінка навіть не здогадується, що могло трапитися між товаришами, повідомляє ТСН.

"Вони купалися! Я його просила, наче відчувала: не йди, синку", - каже жінка.

Додає, що 2014-го син добровольцем пішов на Донбас, був в Іловайську. Від неї приховували, що він тоді потрапив до рук терористів і побував у полоні. Після повернення з війни працював водієм. Був хорошою людиною, усім допомагав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ветеран із перерізаною шиєю: у поліції озвучили версії

Так само характеризують і підозрюваного – 49-річного Валерія Кононенка, жителя сусіднього села Феневичі.

"Я навіть не вірю, думаю, помилка. Він завжди був на роботі, коли почалася війна пішов у перших лавах до ЗСУ, після того прийшов додому і пішов знову. Про нього нічого поганого не можу сказати", - стверджує голова села Галина Козаченко.

Люди кажуть, що Іван та Валерій разом збудували маленьку церкву в селі. Тепер сюди ходитиме мама загиблого й молитиметься за нього. Поліцейським іще належить з`ясувати, чи справді Кононенко вбив свого товариша, чи в конфлікт вплутаний хтось третій.

Зброю, з якої начебто стріляв Кононенко, передали на експертизу. Перевіряють, чи не пов'язана з іншими кримінальними подіями.

У Іванкові на Київщині поліцейські помітили старий УАЗ, водій якого підозріло маневрував дорогою. Машину зупинили та виявили в салоні тіло застреленого чоловіка. Ним виявився колишній учасник АТО. Водій зізнався працівникам поліції, що він смертельно поранив свого знайомого і саме в цей час їхав до поліції.

Зараз ви читаєте новину «Убивство АТОвця під Києвом: що відомо про жертву та підозрюваного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі