понеділок, 04 жовтня 2021 10:56

Убивство 6-річної дівчинки: експертиза встановила зґвалтування

Убивство 6-річної дівчинки: експертиза встановила зґвалтування
Мирослава Третяк із батьками жила в селищі ­Старий Салтів на Харківщині. Зникла увечері 28 липня. Серед ночі її тіло знайшли в занедбаній будівлі. Підозрюваного у вбивстві затримали одразу. Перебуває у приймальнику-розподільнику для дітей. Фото: npu.gov.ua

6-річна Мирослава Третяк зі Старого Салтова на Харківщині, яку знайшли вбитою, була зґвалтована.

Досудове розслідування у справі завершене. Єдиний підозрюваний – сусід убитої 13-річний Богдан Федя. Справу передали до суду, повідомили Gazeta.ua у відділі комунікації обласної поліції.

Підліток пройшов судові психіатричну та психологічну експертизи, усього проведено 68 судових експертиз. Хлопець усвідомлював свої дії та їх наслідки, за висновками досліджень.

"За результатами трьох судово-медичних експертиз, а також 35 судових молекулярно-генетичних експертиз встановлено наявність слідів учинення відносно потерпілої статевого злочину", - розповіли поліцейські.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство 6-річної дівчинки: підозрюваний підліток указав на іншого

З урахуванням здобутих під час досудового розслідування доказів, визначено остаточну кваліфікацію дій зловмисника - умисне вбивство малолітньої дитини, поєднане зі зґвалтуванням, що спричинили тяжкі наслідки.

Хлопцеві загрожує перебування в спеціальній дитячій виховній установі.

У Старому Салтові Чугуївського району на Харківщині в ніч на 29 липня в занедбаній будівлі знайшли вбитою 6-річну Мирославу Третяк. Її щонайменше 10 разів ударили по голові.

У вбивстві підозрюють сусіда Богдана Федя, 13 років. Заманив дитину до будинку під приводом нарвати яблук у саду, за даними слідства.

Родини дітей жили у двоповерхівці на вул. Миколи Некрасова. Того дня діти посварилися.

Зараз ви читаєте новину «Убивство 6-річної дівчинки: експертиза встановила зґвалтування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі