пʼятниця, 15 березня 2019 07:21

Убитий столичний ювелір забрав із Держсховища майже 400 кг коштовностей

Убитий столичний ювелір забрав із Держсховища майже 400 кг коштовностей
У Києві застрелили 59-річного Сергія Кисельова. Він — власник ювелірного заводу "ЮВК-Агат". ФОто - Перша Кримська

Засновник ТОВ "ЮВК-Агат" Сергій Кисельов, якого вбили у Києві 5 березня, забрав з Державного сховища дорогоцінних металів і каміння основну частину догороцінностей, які вилучили у нього правоохоронці під час обшуку на підприємстві у 2010 році.

"У період з 23 червня 2018 року по 24 січня 2019 року Кисельову С.К., у тому числі на підставі його звернень до прокуратури, повернуто значну частину вилучених цінностей, що знаходились на тимчасовому відповідальному зберіганні в Державному сховищі", - повідомили у столичній прокуратурі у відповідь на запит Укрінформу.

Кисельов забрав у цей період часу 25 посилок з раніше вилученими дороцінностями загальною масою 373,312 кг. Іще три посилки вагою 21,33 кг він забрати не встиг, повідомляє агенція із посиланням на власні джерела в правоохоронних органах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть працівника АП: у поліції повідомили цікаві деталі

У прокуратурі у відповіді на запит повідомили, що згадані цінності були вилучені під час обшуків 30 липня 2010 року у приміщеннях ТОВ "ЮВК-Агат", ТОВ "ЮВК-Онікс", ТОВ "Ю.В.К.-Агат" і ТОВ "Альянс-СК" у Києві по вулиці Фрунзе, 102. Слідчі дії відбулися на підставі постанови заступника начальника відділу Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ. Загалом під час згаданих обшуків правоохоронці вилучили бухгалтерські документи згаданих підприємств, понад 50 тис. одиниць ювелірних виробів загальною масою близько 400 кг, $1 млн 329 тис., а також державні клейма з відбитками.

При цьому у відомстві зазначили, що вилучені під час обшуків на підприємствах гроші були повернуті Кисельову ще 17 серпня 2011 року.

У прокуратурі повідомили, що слідчі дії на підприємствах Кисельова у 2010 році були проведені у рамках порушеної кримінальної справи. Службовим особам ТОВ "ЮВК-Агат" інкримінували підроблення документів та здійснення господарської діяльності з виготовлення та реалізації ювелірних виробів з порушенням умов ліцензування. Спочатку слідство проводило ГСУ МВС, але 28 березня 2012 року справу передали до Головного управління МВС у місті Києві. 4 листопада 2014 року 248 томів направили для організації подальшого розслідування до слідчого відділу Подільського райуправління ГУ МВС у місті Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть працівника АП: що відомо про загиблого

На даний час досудове розслідування здійснюється за фактом підроблення звіту про операції з дорогоцінними металами за 4-й квартал 2008 року ТОВ "ЮВК-Агат". Водночас слідство закрило епізоди, у яких раніше інкримінувалися виготовлення та реалізація ювелірних виробів з порушенням умов ліцензування.

5 березня близько 11:00 на столичній вул. Флоренції застрелили 59-річного Сергія Кисельова. Він — власник ювелірного заводу "ЮВК-Агат". Ім'я Кисельова фігурувало у справі "діамантових прокурорів", де він був свідком. За кілька годин після вбивства речник Генеральної прокуратури 50-річний Андрій Лисенко заявив, що Кисельов не має стосунку до справи "діамантових прокурорів".

Зараз ви читаєте новину «Убитий столичний ювелір забрав із Держсховища майже 400 кг коштовностей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі