Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2007 10:46

У японській психіатричній лікарні пацієнтів тримали у клітках

Японська влада почала розслідування, пов"язане з діяльністю на околиці столиці країни "замку тортур". Так прозвали нелегальну лікарню для людей з психічними відхиленнями і престарілих у передмісті Токіо Ураясу.

У цьому закладі під назвою Blue Cross пацієнтам надягали наручники або зв"язували їм руки. На ніч багатьох з них насильно прив"язували до ліжка. Одного з пацієнтів у порядку покарання помістили в клітку для тварин завдовжки півтора метри.

Адміністрація Blue Cross визнала більшість цих фактів. Проте вона стверджує, що мешканець клітки жив у ній "із задоволенням".

За словами наглядачів закладу, зв"язувати пацієнтів було необхідно для їхньої ж безпеки. Лікарня не була зареєстрована, і владі нічого не було відомо про її існування. Проте це не заважало закладу активно рекламувати себе як спеціалізовану лікарню для прикутих до ліжка престарілих хворих і осіб з порушеннями психіки.

За право потрапити в "замок тортур" треба було зробити внесок у розмірі близько $2,5 тис. і потім щомісячно вносити по $1 тис. Про існування підпільної клініки, де зараз знаходяться 26 в"язнів у віці від 50 до 80 років, стало відомо зі свідчень одного з її колишніх наглядачів, пише Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «У японській психіатричній лікарні пацієнтів тримали у клітках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути