неділя, 29 вересня 2024 21:45

У ЗСУ ще є шанс відстояти Вугледар - аналітик Bild

У ЗСУ ще є шанс відстояти Вугледар - аналітик Bild
У ЗСУ ще є шанс відстояти Вугледар. Фото: t.me/BILD_Russian

Битва за Вугледар триває, сили ЗСУ продовжають захищати місто від російської армії.

Однак ситуація близька до того, що російські окупанти можуть перерізати логістичні маршрути, повідомляє експерт з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке, пише Bild.

Українські захисники утримують єдиний шлях постачання на півночі в напрямку Курахового, а окупанти скидають на Вугледар листівки з вимогою здатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнили командира бригади, яка обороняє Вугледар

"У Вугледарі ще є кілька великих будинків, які залишаються під українським контролем, проте є проблема в логістиці. У самому місті, у ЗСУ ще є можливості окопатися й оборонятися, але на північ ситуація дуже близька до того, що росіянам вдасться перерізати постачання", - зазначив експерт.

Відомо, що за останні дні окупаційні війська РФ посилили атаки на Вугледар, оточили його з трьох боків і увійшли в місто з південного сходу.

На Времівському напрямку противник 11 разів штурмував позиції ЗСУ біля Вугледара, Богоявленки, Катеринівки та Єлизаветівки. Дев'ять боїв завершено, два - досі тривають. Крім цього, залучивши авіацію, загарбники били НАРами у райони населених пунктів Рівнопіль, Новодарівка та Золота Нива.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ ще є шанс відстояти Вугледар - аналітик Bild». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі