пʼятниця, 15 листопада 2019 11:00

У Венеції оголосили надзвичайний стан – затопило понад 80% міста

У Венеції оголосили надзвичайний стан – затопило понад 80% міста
Венецію затопило - оголосили надзвичайний стан. Фото: radiosvoboda.org

У Венеції оголосили надзвичайний стан через другу за масштабами повінь за історію міста. Днями через великі припливи затопило понад 80% міста.

50 років місто не бачило подібної повіні, повідомляє eurointegration.

Уряд вирішив виділити 20 млн євро на першому етапі ліквідації наслідків. Гроші витратять на невідкладні потреби для підтримки міста і населення, про це повідомив прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

Під водою опинилося 80% міста, яке перебуває у списку світової спадщини ЮНЕСКО. Вода досягла рівня 1,87 м і пошкодила базиліку Святого Марка, а також завдала Венеції мільйонні збитки. Чимало музеїв залишалися закритими у четвер. Уряд планує виділити компенсації постраждалим: приватним особам - 5 тис. євро, підприємцям і магазинам - 20 тис. євро. Після оцінки розміру збитку приймуть рішення про подальші відшкодування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 200 тис. будинків без електрики та загиблі – Францію засипає снігом

Уряд Італії планує також прискорити роботу над проектом MOSE, призначеним для захисту від повеней Венеції та інших населених пунктів на узбережжі Венеціанської лагуни. Це система мобільних шлюзів, що дозволяють ізолювати лагуну від Адріатичного моря, коли приплив перевищує нормальний рівень 1,1 м і може досягати 3 м.

У Венеції увечері 12 листопада сталася найсильніша за останні 50 років повінь. Рівень води піднявся на 187 см вище норми, загинули 2 людини.

Зараз ви читаєте новину «У Венеції оголосили надзвичайний стан – затопило понад 80% міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі