пʼятниця, 12 липня 2013 19:59

У столиці міліціонер вдарив дівчину за прохання розмовляти українською

Київський міліціонер кулаком вдарив активістку Коаліції учасників помаранчевої революції (КУПР), стверджують в організації. Прокуратура Святошинського району Києва відкрила кримінальне провадження за фактом застосування правоохоронцем фізичної сили щодо жінки.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Святошинської районної прокуратури, інцидент стався в п'ятницю на одному з ринків цього району - міліціонер штовхнув жінку.

У прокуратурі зазначили, що після інциденту постраждала звернулася з відповідною заявою до органів прокуратури, які вивчають всі причини і обставини події.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

Тим часом, за інформацією лідера КУПР Сергія Мельниченка, інцидент стався на ринку "Шлях" по вул. Зодчих, 42-58, у Святошинському районі столиці, коли міліція намагалася розігнати продавців продуктами харчування.

"Один з офіцерів через зауваження з приводу спілкування державною мовою при десятках свідків вдарив активістку КУПР Ірину кулаком в нирку", - написав Мельниченко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

За його словами, підприємці кинулися на міліціонера з криками про самосуд. Він зник з місця події.

Лідер КУПР також стверджує, що близько сотні працівників ринку прибули до Святошинського райуправління міліції з вимогою видати їм винного міліціонера.

Дівчина доставлена ??до лікарні. У неї підозра на пошкодження нирки, можливий також перелом ребра, пише Мельниченко.

Також Мельниченко зазначив: "Протестуючі під Святошинське РУ ГУМВС Добилися того, шо Керівництво міліції" злило "свого підлеглого, що побив активістку КУПР сьогодні на ринку"

 

Зараз ви читаєте новину «У столиці міліціонер вдарив дівчину за прохання розмовляти українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

984

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі