четвер, 27 січня 2011 09:59

У справі про теракт в "Домодєдово" розшукується російський бойовик - ЗМІ

У справі про теракт в "Домодєдово" розшукується російський бойовик - ЗМІ

Після теракту в "Домодєдово" в розшук оголосили російського бойовика на прізвище Раздобудько. За версією слідчих, саме він у грудні 2010 року відправив до Москви смертниць, одна з яких здійснила самопідрив за кілька годин до Нового року, пише газета "Коммерсант" з посиланням на свої джерела, близькі до розслідування теракту.

Як повідомлялося раніше, 31 грудня вибух стався в гостьовому будиночку на території Кузьмінського парку. На місці події слідчі виявили останки жінки і сліди вибухівки. У слідстві вважають, що смертниця не планувала приводити в дію вибуховий пристрій, а вибух стався випадково, за деякими даними, через рекламне смс-повідомлення.

Через кілька днів спільниця московської смертниці Зейнап Суюнова була затримана у Волгограді. Як з'ясувалося, Суюнова була дружиною заарештованого бойовика з "Ногайського джамаату", учасників якого вважають причетними, зокрема, до вибуху в П'ятигорську. А загибла смертниця була вдовою бойовика з того самого угруповання.

Однак, як пише "Коммерсант", влаштовувати теракти в Москву жінки відправилися не за своєю волею - нібито Роздобудько, який також був бійцем "Ногайського джамаату", пригрозив відібрати у них дітей.

За відомостями джерел видання, Раздобудько - житель Ставропольського краю - зник у жовтні 2010 року. Його родичі повідомляли в міліцію про його зникнення. За їхніми словами, його могли вбити бойовики, оскільки Раздобудько планував піти з підпілля.

Між тим, за інформацією "Московского комсомольца", до теракту в "Домодєдово" може бути причетний Ісрапіл Валіджанов - лідер джамаату "Шаріат". Як пише "МК" Валіджанова підозрювали також у причетності до нападу на полігон міністерства оборони в Буйнакську.

Відразу після теракту в "Домодєдово" з'явилися повідомлення, що смертником був виходець з Кавказу, проте потім слідчі заявили, що розшукують чоловіка 30-40 років європейської зовнішності. ЗМІ опублікували фотографію голови нібито справжнього смертника. Прем'єр РФ Володимир Путін стверджував, що до теракту точно не причетна Чеченська республіка.

Смертник підірвався в "Домодєдово" 24 січня. У результаті теракту загинули 35 осіб. Пораненими виявилися більше 150 людей. Після пригоди президент Дмитро Медведєв відправив у відставку начальника управління на транспорті МВС по Центральному федеральному округу Андрія Алексєєва, а також начальника лінійного відділу внутрішніх справ "Домодєдово" та двох його заступників.

Зараз ви читаєте новину «У справі про теракт в "Домодєдово" розшукується російський бойовик - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі