середа, 20 лютого 2019 09:08

У справі Гандзюк "засвітився" генерал МВС

У справі Гандзюк "засвітився" генерал МВС
У справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк замішаний начальник ГУ Нацполіції в Херсонській області, генерал поліції Артур Меріков. Фото - npu.gov.ua

У справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк замішаний начальник ГУ Нацполіції в Херсонській області, генерал поліції Артур Меріков.

Саме Меріков попередив фігуранта справи, кримінального авторитета Олексія Левіна (Москала), що йому треба терміново залишити країну, про це у Facebook натякнув волонтер Роман Сініцин.

"Левін був правою рукою Мангера по різних делікатних справах. Зараз в Домінікані відсиджується", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство Катерини Гандзюк: на Владислава Мангера одягли електронний браслет

Користувачі мережі натяк зрозуміли відразу. У коментарях теж називають прізвище начальника обласної поліції і підтверджують припущення волонтера.

Артур Меріков з листопада 2015-го тимчасово виконував обов'язки начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області. 19 листопада його призначили начальником ГУНП області. Згідно з указом президента від 13 жовтня 2018 року Артуру Мерікову присвоєно спеціальне звання генерала поліції 3 рангу.

У організації вбивства Катерини Гандзюк підозрюють голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера. Мотивом стала її боротьба із незаконною вирубкою лісів в області. Причетність посадовця встановили за показами свідків. За версією слідства, Мангер замовив убивство через двох посередників — Олексія Левіна та Ігоря Павловського. Заплатив їм $5,6 тис. Останній знайшов організатора вбивства Сергія Торбіна. Мангер свою причетність до злочину заперечує. Хоча знайомство з Левіним підтвердив. Організатором вбивства називає генерал-майора СБУ Данила Доценка.

Зараз ви читаєте новину «У справі Гандзюк "засвітився" генерал МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі