вівторок, 04 грудня 2007 13:02

У школі дітей Ющенка вчать втілюватись в образ Гітлера (ФОТО)

У найпрестижнішій українській столичній школі Pechersk School International, відомій в першу чергу тим, що її відвідують доньки президента країни Віктора Ющенка Софійка і Христинка, - скандал. Учням десятих класів викладач історії, географії та економіки містер Шинкенс дав домашні завдання — вжитися в образ нациста і створити передвиборчий образ всесвітньо відомого тирана і фашиста Адольфа Гітлера так, щоб за цю особу проголосував народ. Зараз учбовий заклад і справді нагадує передвиборчий штаб: на шкільних стінах висять плакати із зображенням фюрера і що пістрявіють чорно-червоними написами німецькою мовою "Вибирайте Гітлера!", "Робота дає миску юшки", "Хліб. Робота. Батьківщина. Ми створюємо Велику Німеччину! Вибери рятівника Гітлера!!!", а в класах валяються листівки зі свастикою.

Відомий український бізнесмен, власник спортивного клубу "Акваріум" Гарік Корогодський, чиї діти навчаються в Pechersk School International, розповів: "Викладачі переконують, що все знаходиться в рамках програми навчання, і що це нормально. Мета вчителів ніби-то гуманна - дати завдання написати пропаганду фашизму, а потім, через місяць, пояснити, що це погано. Але я з цим методом навчання категорично незгодний. У мене там в 11 класі вчиться син, а в 10-му дочка. І ці кошмарні плакати висять прямо в них у класах!"

 

Міносвіти вже організувало спецкомісію з вивчення методу викладання в Pechersk School International, проте результати будуть тільки через кілька днів. Вдалося дізнатися тільки попередню інформацію — відбулася бесіда з директором школи Стівом Александер (Steve Alexander), проте членам комісії з шкільними вчителями зустрітися не вдалося: "Діти вивчають усесвітню історію, і їм було дано завдання створити образ виборів того часу, коли до влади прийшов Гітлер. Так все пояснив директор. Проте факт залишається фактом: батьки відразу після цього випадку забрали одну дитину з цієї школи". Керівництво школи від будь-яких коментарів відмовлялося.

Печерська міжнародна школа — найпрестижніша школа країни. Вартість навчання — $12 тисяч на рік. Викладання йде іноземними мовами. Розмовна — англійський. При школі є басейн. Учням возять обіди з французького ресторану. Контингент учнів — діти послів, найбільших бізнесменів, українських політиків, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У школі дітей Ющенка вчать втілюватись в образ Гітлера (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі