четвер, 07 листопада 2013 12:05

У селі під Києвом хочуть розстріляти 200 собак

У селі під Києвом хочуть розстріляти 200 собак
Фото: tsn.ua

Незважаючи на заборону законодавства про відстріл безпритульних тварин, у селі Острів Київської області збираються застрелити понад 200 бродячих собак. Жорстоко вбити бездомних тварин збираються нібито через сказ, що в них виявили.

Інформацію про заплановану бійню собак у сільраді підтвердили, проте точна дата її проведення наразі невідома, повідомляє ТСН.

Місцеві жителі виступили проти такої боротьби з безпритульними собаками. Вони впевнені, що розстріляти тварин збираються не через хворобу, а через нетерпимість до них. На думку правозахисників, відстріл бездомних собак виходить за рамки українського законодавства і може кваліфікуватися як жорстоке ставлення до тварин.

Вбивати собак допускається, але лише окремих тварин, хворих на особливо небезпечні захворювання.

В Асоціації зоозахисних організацій України з таким рішенням місцевої влади збираються боротися. "Навіть якщо представники місцевої ради можуть показати письмове підтвердження випадків сказу з печатками лабораторії, що проводила експертизу, відстріл - це все одно порушення абсолютно всіх законів, не кажучи вже про порушення людської моралі", - заявила президент асоціації Ася Серпінська.

Зараз ви читаєте новину «У селі під Києвом хочуть розстріляти 200 собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

273

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі