вівторок, 13 березня 2007 16:54

У Рудьковського фальшиві дипломи і паспорт

Міністр транспорту і зв"язку Микола Рудьковський неодноразово фальсифікував свої біографічні данні та має підроблені документи про вищу освіту, пише Українська правда, посилаючись на "Україну молоду".

За твердженням автора, диплом про закінчення Чернігівського педінституту Рудьковський отримав "за фальсифікованими даними", оскільки був зарахований до ВУЗу у вересні 1985 року, а диплом отримав у 1996 році. За цей час він фактично навчався неповних два роки.

У цей період, зазначається у статті, нинішній міністр служив у армії, виїздив на навчання до Москви, а потім до Австрії для навчання у Віденському університеті.

При влаштуванні на роботу в "Укргазпром" у 1997 році Рудьковський подав до відділу кадрів особовий листок і копію диплома про закінчення Російської економічної академії ім. Плеханова, де він нібито навчався в 1988-1993 роках, а також Чернігівського педінституту, в якому він навчався "вже нібито впродовж 1993-1996 років", пише автор.

За його словами, було з"ясовано, що Рудьковський у списках студентів, які закінчили академію в 1993 році, не значиться, його диплом із зазначеними серією та номером не відповідає встановленому на той час зразку і не видавався взагалі.

У березні 2000 року Рудьковський як помічник-консультант депутата подав до апарату Верховної Ради відомості, в яких зазначив, що Чернігівський педінститут закінчив у лютому 1990 року, і додав копію диплома з датою його видачі - травень 1996 року.

В особовій картці народного депутата у травні 2002 року Рудьковський "на відміну від попередніх біографій змінив термін навчання у Чернігові та Австрії", додав копію диплому Чернігівського педінституту і жодного документу про навчання у віденському ВУЗі.

При цьому нинішній міністр зазначив, що вчився в Австрії з 1991 до 1994 року, але на другій сторінці цієї картки написав, що у Відні вчився з 1991 по 1993 рік, зауважує автор.

Він додає, що "очевидно, через деякий час Рудьковський власноруч дописав іншим почерком і чорнилом, ніби він закінчив Національний економічний університет, став магістром із міжнародної економіки і долучив диплом цього ВНЗ, виданий аж 30 вересня 2000 року".

Також автор розповідає про внесення у свій час в паспорт Рудьковського фіктивних записів про прописку з 1991 по 1995 роки, коли нинішній міністр фактично на території України не проживав.

У липні 1998 року Чернігівський обласний суд визнав Рудьковського не громадянином України, його паспорт – недійсним.

Рішення суду, за словами автора, досі не було опротестовано, що свідчить про незаконне отримання Рудьковським українського паспорта у 2000 році та, відповідно, українського громадянства, пише Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «У Рудьковського фальшиві дипломи і паспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі