вівторок, 13 грудня 2022 14:13

Спецтема: Війна Росії проти України

У російського депутата-"єдинороса" виявили 11 квартир у Києві

У російського депутата-"єдинороса" виявили 11 квартир у Києві
Депутат Держдуми РФ Дмитро Саблін має 11 квартир у Києві. Фото: ТАСС

Національна поліція виявила 11 квартир у Києві, які перебувають у власності депутата Держдуми РФ від партії "Единая Россия" Дмитра Сабліна.

Про квартири повідомила пресслужба Нацполіції 13 грудня. Ім'я їх власника називає розслідувач з команди ув'язненого опозиціонера Олексія Навального Георгій Албуров у Twitter.

Російський політик, ім'я якого поліція не розкриває, є уродженцем міста Маріуполь Донецької області 1968 року народження. Зазначається, що йому повідомили про підозру за посягання на територіальну цілісність України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російського агента спіймали в Одесі – що він накоїв

"Досудове розслідування стосовно протиправної діяльності російського політика проводять працівники слідчого управління Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та Севастополі. Перед повномасштабним вторгненням як депутат теперішнього скликання Державної думи РФ голосував серед інших депутатів про надання дозволу на ведення військ на територію України", – інформує Нацполіція.

За її даними, фігурант цього року нагороджений медаллю "за отвагу" та "бойовою" медаллю "за освобождение Мариуполя" наказом "голови" так званої ДНР Дениса Пушиліна.

Суд вже ухвалює рішення про накладання арешту на ці квартири. Сам Саблін заявив росЗМІ, що нібито не має нерухомості у Києві.

Російські війська знищили в Маріуполі понад 95% споруд, зокрема цивільних, житла людей. Точну кількість загиблих цивільних у Маріуполі встановити поки неможливо. Лік йде на десятки тисяч.

Заблокований Маріуполь повністю контролюють росіяни. У місті все ще перебуває майже 100 тис. українців. "Евакуюватися" окупанти дозволяють лише на територію РФ або ОРДЛО, попередньо пройшовши "фільтрацію".

У місті критична ситуація: бракує їжі, води, ліків. Через масові поховання загиблих у подвір'ях, відсутність водопостачання та тотальну антисанітарію в Маріуполі прогнозують епідеміологічну катастрофу.

Зараз ви читаєте новину «У російського депутата-"єдинороса" виявили 11 квартир у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі