неділя, 05 лютого 2012 14:34

У Росії горів монастир, в якому була похована царська сім'я

У Росії горів монастир, в якому була похована царська сім'я

Пожежа сталася в ніч на неділю в чоловічому монастирі в ім'я Святих Царствених Страстотерпців в урочищі Ганіна Яма (Свердловська область, РФ), де в 1918 році після розстрілу були захоронені останки членів царської сім'ї.

"Повідомлення про пожежу поступило о 1:14 за місцевим часом. На території монастиря горить двоповерхова будівля. Площа загорання склала приблизно 300 кв.м. Потерпілих немає", - повідомляє прес-служба ГУ МНС РФ у Свердловській області.

За словами співрозмовника агентства, загрози сусіднім монастирським будовам немає. На місці працює 15 одиниць пожежної техніки і 50 чоловік особового складу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 10 годин вогонь знищив 500 кв м Спасо-Преображенського собору

У 2:50 вогонь вдалося локалізувати.

Це вже не перша пожежа на Ганіній Ямі. У вересні 2010 року там повністю згорів храм на честь ікони Божої Матері Державна.

Ганіна Яма спочатку була покинутою копальнею за декілька кілометрів від Катеринбургу. У ніч на 17 липня 1918 року туди були вивезені і скинуті в шахту тіла розстріляних імператора Миколи II і членів його сім'ї.

Монастир на Ганіній Ямі був заснований в 2000 році. Сьогодні в обителі побудовано сім дерев'яних храмів, всі вони освячені на честь святих або ікон Божої Матері, так або інакше пов'язаних з царською сім'єю.

Зараз ви читаєте новину «У Росії горів монастир, в якому була похована царська сім'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі