неділя, 09 червня 2019 13:23

У річку Рось потрапила отрута

У річку Рось потрапила отрута
У Білій Церкві на Київщині закликали мешканців району не ловити рибу, не купатися і не випасати худобу в акваторії річки Рось. Фото: КИЕВ ВЛАСТЬ

В селі Збаржівка Погребищенського району Вінницької області сталася аварія. Автомобіль, який транспортував 1 т інсектициду "Нурел Д", перекинувся в притоку річки Рось.

Унаслідок чого, на території Погребищенського району загинула риба.

"Автомобіль був викрадений. Водій під час руху злетів з мосту. В машині було кілька ємностей з пестицидами - вони розлилися. Зараз на місці працює поліція та екологічна служба", - повідомив Gazeta.ua керівник прес-служби ДСНС у Вінницькій області Олександр Кутовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повінь на півдні Україні зносить дамби річок і викидає рибу на людські городи

"Екологічна інспекція вживає заходів для мінімізації наслідків", - додає він.

У Білій Церкві на Київщині місцева влада закликала мешканців району не ловити рибу, не купатися і не випасати худобу в акваторії річки Рось. Отрута через 10-12 годин досягне Білоцерківщини.

Поліція пообіцяла протягом найближчих двох годин повідомити про глибину забруднення і зону ураження річки Рось.

Інсектицид — це хімічний препарат для захисту рослин від шкідливих комах.

На Донбасі виявили небезпечний відстійник. Він утворився внаслідок розрухи в регіоні.

"Відстійник знищеного Лисичанского содового заводу з білим шламом і неймовірною зелено-блакитною водою. Заводу вже немає, а відходи залишилися, пише журналіст Денис Казанський.

Зараз ви читаєте новину «У річку Рось потрапила отрута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі