пʼятниця, 18 лютого 2011 09:28

У "Тризубі" продовжують наполягати, що міліція катує їхніх побратимів

У "Тризубі" продовжують наполягати, що міліція катує їхніх побратимів

Оприлюднена Генеральною прокуратурою та підтверджена затриманими "тризубівцями" інформація про відсутність тортур, не відповідає дійсності, заявили у Центральному проводі ВО "Тризуб".

Як повідомлялося, дев'ять членів націоналістичних організацій, які перебувають в Запорізькому слідчому ізоляторі, заперечили, що їх катували. Про це вони заявили в присутності журналістів українських ЗМІ і телеканалів представникам прокуратури Запорізької області.

Раніше у ЗМІ з'являлась інформація про тортури, зокрема про те, що 20-річного Пилипа Тарана, сина голови Центрального проводу ВО "Тризуб" Андрія Стемпіцького, у запорізькому СІЗО катували до втрати свідомості.

Наразі "Тризуб" заявив, що через адвокатів затриманих "тризубівців" Пилипа Тарана, Василя Лабайчука, Анатолія Онуфрійчука надійшла інформація про факти фізичного знущання над затриманими.

У "Тризубі" зазначили, що мають у своєму розпорядженні письмові свідчення Лабайчука та Онуфрійчука, копії яких розміщені на офіційному сайті організації. У письмових свідченнях було чітко вказано, що вони піддавалися фізичному знущанню під час перебування у Запорізьких обласних управліннях СБУ та МВС майже місяць тому (Генпрокуратура заявила про дотримання прав затриманих під час їх перебування у СІЗО).

"Ми не можемо стверджувати, що членів і прихильників нашої організації до вчорашніх заяв спонукали об`єктивні обставини, як то чергові погрози запорізьких "правоохоронців" або будь-які інші фактори. Але що б там не було, ми з розумінням ставимося до дій наших побратимів", - говориться у заяві "Тризубу".

В організації також впевнені, що об`єктивну інформацію про арешти та ув`язнення членів ВО "Тризуб" весь український народ та міжнародна спільнота зможуть дізнатися після звільнення їх побратимів з місць позбавлення волі.

Як повідомлялося, увечері 28 грудня 2010 року на території Запорізького облкомітету КПУ невідомі зловмисники спиляли голову пам'ятнику Сталіну. У той же день відповідальність за це взяла на себе організація "Тризуб", виставивши в інтернеті власне відео, зняте під час нападу на пам'ятник. 31 грудня пам'ятник Сталіну підірвали невідомі особи.

Активістів "Тризуба" затримали за обезголовлення пам'ятника Сталіну. У справі про вибух пам'ятника підозрюваних поки немає.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «У "Тризубі" продовжують наполягати, що міліція катує їхніх побратимів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі