середа, 05 жовтня 2011 14:28

У Нью-Йорку впав вертоліт з туристами, смертей уникнути не вдалося
13

Фото: Фото: Reuters

Вертоліт впав у судноплавну протоку Іст-Рівер, що відокремлює нью-йоркські райони Манхеттен і Бронкс від Брукліна і Куїнса.

Як повідомили офіційні представники поліцейського управління міста, авіамашина звалилася у воду через кілька хвилин після зльоту з вертолітного майданчика в районі 34-ї вулиці, на південь від будівлі Організації Об'єднаних Націй (ООН), а не в південній частині Манхеттена, як повідомлялося раніше.

При цьому вертоліт набрав висоту близько 10 метрів. Причина авіакатастрофи поки не встановлена. За свідченням очевидців, складалося відчуття, що з вертольотом було щось не так - він видавав нехарактерне металеве деренчання.

"Він прокрутився навколо своєї осі два або три рази, після чого впав", - розповіла Джой Гарнетт.

На борту у цей момент знаходилися п'ять осіб.

Люди, які знаходилися на набережній, відразу ж почали кидати у воду рятувальні жилети і кола, до місця НП прибули кілька катерів рятувальників. Завдяки їх оперативним діям троє пасажирів і пілот були врятовані з води через деякий час після аварії.

Щоб відшукати четвертого пасажира, жінку, потрібна була масштабна операція. У пошуках задіяли кілька катерів рятувальних служб, а також аквалангістів - до цього моменту вертоліт вже занурився глибоко під воду.

Судноплавство в районі НП було тимчасово призупинено.

Зрештою пасажирку дістали з води. Проте медикам не вдалося її відкачати. Через 15 хвилин відчайдушних спроб реанімувати жінку лікарі визнали її смерть.

Стан пілота і чоловіки-пасажира стабільне, дві жінки перебувають у критичному стані.

Серед пасажирів вертольота були двоє чи троє британських туристів, а також австралійці. Влада Нью-Йорка працює над уточненням інформації про національну приналежність потерпілих. Про це повідомив в ефірі супутниковий телеканал Sky News.

Авіамашина Bell-206 належала приватній особі. Як передає Sky News з посиланням на американські ЗМІ, пілотував машину директор аеропорту Лінден (штат Нью-Джерсі) Пол Дадлі.

Температура води в річці в цей день становила близько 20 градусів за Цельсієм.

Федеральне авіаційне управління (ФАУ) США почало розслідування трагедії.

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку впав вертоліт з туристами, смертей уникнути не вдалося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі