четвер, 08 жовтня 2015 10:40

У НАТО офіційно повідомили, по кому б'є Росія

У НАТО офіційно повідомили, по кому б'є Росія
Фото: REUTERS

Удари російської авіації у Сирії не спрямовані проти угруповань ІДІЛ.

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед початком засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони у четвер у Брюсселі, повідомляє "Укрінформ".

"Я вважаю, що росіяни не уражають ІДІЛ, але завдають удари по опозиційним групам і підтримують режим (президента Асада - ред.)", - сказав генсек НАТО.

Глава Альянсу висловив упевненість, що підтримка з боку Росії режиму президента Башара Асада є неконструктивною та не забезпечить встановлення миру і сталого політичного вирішення.

Він наголосив, що посилення військової присутності Росії у Сирії, авіаційні і ракетні удари, порушення повітряного простору Туреччини російськими військовими літаками викликають глибоке занепокоєння серед союзників по Альянсу.

"Ми вбачаємо необхідність у нових політичних ініціативах з метою пошуку політичного вирішення кризи у Сирії. Адже у довготерміновій перспективі там немає військового варіанту вирішення", - переконаний Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО офіційно повідомили, по кому б'є Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі