пʼятниця, 23 вересня 2011 09:22

У найближчі години на Землю впаде супутник розміром з автобус

У найближчі години на Землю впаде супутник розміром з автобус

Військовий супутник НАТО розміром з автобус повинен впасти на Землю протягом найближчих 24 годин, повідомляє Радіо Свобода.

Вага апарата - близько шести тонн. У 2005 році він завершив виконання своєї програми і з тих пір є некерованим. В останні дні супутник почав наближатися до щільних верств атмосфери.

У НАСА заявляють, що не можуть точно визначити час і місце падіння супутника.

Фахівці відзначають, що, як правило, такі космічні об'єкти значною мірою згорають при польоті в атмосфері, а падіння залишаються уламків відбувається в океані або пустельних районах земної поверхні - завдяки "керованого спуску". Однак, в даному випадку, впливати на управління падаючим об'єктом немає можливостей.

За наближається до Землі супутником ведеться постійне спостереження з метою завчасно визначити місце ймовірного падіння і оповістити наземні служби.

Нагадаємо, кількість космічного сміття на навколоземній орбіті досягло критичного порога - він стає небезпечним для орбітальних космічних апаратів, вважають американські вчені. Можливо, NASA доведеться запустити спеціальну місію-прибиральника.

Зараз ви читаєте новину «У найближчі години на Землю впаде супутник розміром з автобус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі