середа, 05 вересня 2012 09:54

У Монреалі на з'їзді сепаратистів відкрили стрілянину, є вбиті і поранені

Озброєний гвинтівкою чоловік відкрив стрілянину на з'їзді сепаратистської Квебекської партії в Монреалі, повідомляє The Canadian Press. Інцидент стався під час того, як лідер партії Полін Маруа (Pauline Marois) вимовляла зі сцени промову, приурочену до перемоги на виборах.

У результаті стрілянини один чоловік був убитий, ще один поранений. Той, хто стріляв, 50-річний чоловік, був затриманий. Мотиви його вчинку поки невідомі, проте при затриманні він вигукував: "Англійці прокинулися!" Як тільки почалася стрілянина, охоронці вивели Маруа зі сцени, проте незабаром вона повернулася і закликала всіх до спокою.

Як уточнює The Gazette, стрілянина була відкрита не в самій будівлі, де проходив з'їзд, а біля нього. Жертвами стрілка, за деякими даними, стали водій автобуса Квебекської партії і робітник, який повинен був розбирати сцену після виступу Маруа.

Квебекська партія, яка виступала за відділення провінції Квебек від Канади, виграла вибори у парламент Квебеку, що відбулися 4 вересня. Сепаратисти отримали 57 місць у парламенті зі 125 і будуть змушені сформувати уряд меншості; Маруа стане прем'єр-міністром.

Основний суперник Квебекської партії на виборах - Ліберальна партія Квебеку - отримала лише 49 місць. Ліберали знаходились при владі в Квебеку протягом дев'яти років, до цього влада була в руках Квебекської партії (з 1994 по 2003 роки).

Зараз ви читаєте новину «У Монреалі на з'їзді сепаратистів відкрили стрілянину, є вбиті і поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі