четвер, 13 квітня 2023 14:17

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони розповіли про реальну ситуацію під Бахмутом, Мар'їнкою та Авдіївкою

У Міноборони розповіли про реальну ситуацію під Бахмутом, Мар'їнкою та Авдіївкою
Українські воїни, попри складну обстановку, відчайдушно б'ються, не даючи можливості ворогу просуватись на Сході. Фото: Генштаб

Жорстокі та найважчі зіткнення станом на сьогодні тривають у Бахмуті на Донеччині, де ворог сконцентрував основні свої зусилля, і Сили оборони змушені докладати значних зусиль, щоб забезпечити оборону рубежів.

Запеклі бої тривають також у Мар'їнці та Авдіївці. Про це під час виступу в Military Media Center повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає Gazeta.ua.

"Це Мар'їнський, Авдіївський і Лиманський напрямки", – зазначила Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники наступають на кількох напрямках: новини з лінії фронту від Генштабу ЗСУ

Вона наголосила, що українські воїни, попри складну обстановку, відчайдушно б'ються, не даючи можливості ворогу просуватись.

"У Бахмуті росіяни зазнають величезних втрат. Однак вони не зупиняються і хочуть досягти мети та взяти під контроль це місто", – сказала Маляр.

Вона підкреслила, що попри те, що у Бахмуті ворог сконцентрував найпрофесійніші свої підрозділи: "вагнерівців", десантно-штурмові загони і спецпризначенців, росіяни не можуть досягти своєї цілі.

У Бахмуті на Донеччині не стихають важкі бої, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW).

Ситуація в Луганській та Харківській областях залишається напруженою.

Водночас у Запорізькій області російські окупанти збудували одразу три рівні оборони. Ворог продовжує окопуватися також у Криму.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони розповіли про реальну ситуацію під Бахмутом, Мар'їнкою та Авдіївкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі