пʼятниця, 28 січня 2011 18:55

У міліції думають, що іноземців "чистили" охоронці у схожій формі

У міліції думають, що іноземців "чистили" охоронці у схожій формі

Київська міліції шукає можливість отримати офіційні заяви від іноземців, щоби встановити обставини їх затримання та вимагання грошей.

Про це повідомляє прес-служба ВЗГ ГУМВС України в Києві.

Як відомо, міліція у суботу затримала громадянина Данії Бальджита Лала, який брав участь у Чемпіонаті Європи з комп'ютерних ігор Intel Extreme Masters, який був без паспорта, і саме тому був доставлений до відділку.

В міліції повідомили, що ця інформація була зареєстрована в журналі отримання інформації Солом'янського райуправління столичної міліції.

У ході перевірки встановлено, що Чемпіонат Європи з комп'ютерних ігор Intel Extreme Masters проходив у клубі "Київ Кіберспорт Арена, який знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Гетьмана, 13.

Організатор заходів, фірма "Інтел Юкрейн Майкроелектронікс ЛТД", на час проведення чемпіонату орендувала приміщення зазначеного комп'ютерного клубу.

Органи внутрішніх справ та місцеві органи виконавчої влади про змагання не повідомлялися, внаслідок чого наряди міліції за вказаною адресою на охорону громадського порядку не залучалися.

Комплекс охоронних послуг у комп'ютерному клубі здійснює приватна охоронна фірма, працівники якої мають одяг без будь-яких розпізнавальних знаків, візуально схожий з форменим одягом працівників спецпідрозділів міліції.

Під час опитування персоналу клубу встановлено, що Європейський чемпіонат комп'ютерного спорту проходив з 21 по 23 січня. У ході проведення турніру жодних конфліктів не було, міліцію ніхто не викликав.

До керівництва клубу скарг щодо неправомірних дій працівників міліції від персоналу, учасників заходів та охорони не надходило.

За час проведення чемпіонату до чергової частини Солом'янського районного управління київської міліції викликів на вул. Гетьмана, 13 не надходило, а також подій за участю іноземних громадян не зареєстровано. У книзі доставлених до районногоуправління вони не значаться.

Отримати пояснення з цього приводу безпосередньо від Бальджита Лали та Ауссердорфера Романа не вдалося, оскільки вони вже залишили територію України.

"Чи дійсно це були працівники міліції, а не будь-які інші громадяни у формі, схожій на форму працівника органів внутрішніх справ, що назвалися міліціонерами, не встановлено", - заявили в міліції.

Керівництвом ГУМВС України в м. Києві призначено службову перевірку. Про її результати буде повідомлено додатково.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У міліції думають, що іноземців "чистили" охоронці у схожій формі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі