четвер, 17 березня 2011 08:53

У Львові армійський капітан заявив, що його дві доби катували міліціонери

У Львові армійський капітан заявив, що його дві доби катували міліціонери

Двоє львів'ян, капітан Збройних сил України Михайло Іванків та Андрій Вислоцький, заявили, що міліціонери забрали їх до райвідділку і там побили.

В одного з них зламаний ніс, в іншого – зламані ребра. За словами чоловіків, із них вибивали зізнання у злочинах, які вони не скоювали.

"В тому, що 20 лютого я пограбував якусь жінку. На це я відповів, що 20 лютого стояв в добовому наряді, я був в караулі, варту ніс", - розповів Іванків.

Адвокат хлопців Сергій Казимир впевнений, що правоохоронці перевищили службові повноваження.

"Людей доставили в міліцію незаконно тримали 2 доби і робили з ними те, що по всіх міжнародних законах називається катуванням", - наголосив він.

Як розповіли постраждалі, вони сварилися на вулиці зі ще одним чоловіком, коли хтось викликав правоохоронців, і їх двох забрали до міліції.

Водночас у свідка Володимира, який теж називає себе потерпілим, інша версія того, що сталося. Каже, це до нього чіплялися хлопці і хотіли відібрати сумку. Поруч проходив міліціонер у цивільному, заступився за нього і викликав патруль.

"Один із них, той здоровіший такий, наніс йому удар в обличчя. Працівник міліції трохи втратив координацію, свідомість і впав на землю", - заявив Володимир.

У міліції підтвердили, що їхнього співробітника побили. Проти хлопців порушили кримінальну справу за фактом хуліганства. А в діях правоохоронців протиправних дій не вбачають.

"Внутрішньою безпекою було по даному факту проведено перевірку. Абсолютно перевищення влади чи інших питань з боку працівників міліції на даний час не виявлено", - повідомив керівник прес-служби УМВС у Львівській області Денис Харчук. Він не виключив, що своєї заявою чоловіки намагаються уникнути відповідальності за скоєне.

Нагадаємо, у червні біля входу до Міністерства внутрішніх справ встановили символічну півметрову стелу з написом "Пам'яті жертв, закатованих міліцією". Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Попков тоді заявив, що в Україні збільшилася кількість повідомлень про застосування насильства в органах. "У міліції ніколи не було стільки трупів, як зараз. Раніше траплялися поодинокі випадки. А тільки за червень — понад 10. І це тільки те, що стало відомо суспільству. Катування у відділках триває", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «У Львові армійський капітан заявив, що його дві доби катували міліціонери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі