середа, 20 квітня 2011 10:00

У Луганську серед вулиці жінку пошматував бурий ведмідь

У Луганську серед вулиці жінку пошматував бурий ведмідь

19 квітня на одній з вулиць Луганська на жінку напала самка ведмежати. Потерпіла з важкими травмами була доставлена в Луганську обласну клінічну лікарню.

Про це повідомили в прес-службі ГУ МВС України в Луганській області.

Ведмедя спіймали на вулиці Комісара Санюка в Кам'янобрідському районі Луганська.

"В Луганську є організація мисливського собаківництва при Кінологічній Спілці України. Тут власники тренують своїх чотирилапих вихованців. Ця організація допомагає зміцнювати та поліпшувати породи мисливських собак. Для того, аби наблизити обстановку, в якій собака може опинитися під час полювання, у вольєрах організації утримуються дикі тварини: вовки, єноти, лиси. Тут же живуть і фазани, і качки, і борсуки. Серед цієї компанії живе й ведмежа", - розповіла Ольга Радкевич, представник прес-служби МВС.

Як стало відомо з її слів, на одній території з цим "звіринцем" розмістилася й Луганська обласна дитяча громадська організація "Барс", при якій створена кінноспортивна секція.

"19 квітня до "Барсу" прийшла постійна 53-річна відвідувачка Антоніна Василівна. Вона дуже любить коней, і весь вільний час проводить у кінноспортивній секції. Таких людей називають фанатами. У цей день жінка переодяглася, але як тільки вийшла з роздягальні, побачила, як прямо на неї біжить справжній бурий ведмідь. Наїзницю охопив шок. Хижий звір напав на жінку й підім'яв її під себе. Разом зі звіром Антоніна Василівна викотилася на вулицю", - розказали у прес-службі.

Від смерті жінку врятував конюх Олександр. Він схопив колоду і декілька разів вдарив ведмедицю. У відповідь звір вкусив Олександра за руку.

"Потім увагу хижака привернув фазан, що пробігав поблизу. Він погнався за ним і таким чином потрапив до клітки. Як тварина вибралась на волю, поки його власники не встановили", - йдеться у повідомлені прес-центру.

Голова організації мисливського собаківництва Василь Голіков розповів, що вони придбали ведмежа в листопаді. Його привезли з Сімферополя. Це була дуже добродушна тварина. Зараз йому вже більше року. Є усі документи, що дозволяють тримати диких тварин. Виконуються всі вимоги ветеринарної служби. Тваринам вчасно робляться необхідні щеплення й вакцини.

Василь Іванович так само розповів, що з ведмежам організація не розстанеться. Для винуватця події вже майже готове нове житло – викопано барліг і на нього чекає нова комфортабельна клітка.

Зараз обставини події з'ясовують слідчі.

Зараз ви читаєте новину «У Луганську серед вулиці жінку пошматував бурий ведмідь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі