неділя, 06 квітня 2014 06:05

У Луганській та Донецькій області провайдери під тиском повернули трансляцію російських каналів

У Луганській та Донецькій області провайдери під тиском повернули трансляцію російських каналів

У Луганській області 40 з 57 провайдерів, попри ухвалу суду, включили трансляцію російських каналів, у Донецькій області в 12 з 118 телемереж транслюють російські канали.

Про це 15 квітня повідомила на брифінгу заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак.

Голова Нацради Володимир Манжосов зазначив, що включення російських каналів пов'язано з погрозами або силовим захопленням провайдерів програмних послуг.

"У нас є інформація про заподіянні матеріальних збитків, про штурми, пікетування офісів провайдерів, захоплення головних станцій, звідки йде трансляція сигналів, є інформація про нанесення тілесних ушкоджень директорам або працівникам підприємств", - пояснив він.

"Під тиском, під загрозою фізичної розправи частина провайдерів включають російські канали", - додав Манжосов.

Голова Нацради зазначив, що регулятор фіксує такі випадки і надсилає інформацію в Генпрокуратуру, органи внутрішніх справ.

Разом з тим Мудрак зазначила, що всі, хто включає російські канали всупереч постанові суду, будуть нести відповідальність.

"На період поки діє постанова суду, поки триває судовий розгляд, всі провайдери всіх регіонів України повинні виконувати безпосередньо це визначення і якщо ця постанова не виконується - вступає в дію правова і кримінальна відповідальність", - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «У Луганській та Донецькій області провайдери під тиском повернули трансляцію російських каналів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі