вівторок, 29 березня 2011 10:00

Спецтема: Війна у Лівії

У Лівії побили українську медсестру і порвали портрет Януковича

У Лівії побили українську медсестру і порвали портрет Януковича

Українці в Лівії наражаються на небезпеку навіть через абсолютно безглузді історій. Так, за даними наших лікарів, громадянка України, завідуюча гінекологічним відділенням лікарні міста Сабрата, повісила на стіні в своєму кабінеті портрет Віктора Януковича. Це фото побачили прихильники Каддафі. Не розібравшись, вони вирішили, що на портреті зображений один з лідерів лівійських бунтівників. Тому, недовго думаючи, сильно побили лікаря і порвали знімок. Лише прибула поліція змогла пояснити гарячим лівійцям, що до чого. Українка вже пішла на поправку і відчуває себе нормально, пише "Сегодня".

У самій столиці Лівії вдень війна взагалі не відчувається - всі магазини відкриті, люди ходять на роботу. Але ціни на продукти, цигарки і ліки різко піднялися, є перебої з бензином. "Раніше пачка "Мальборо" коштувала 2 динара ($ 1,5), а тепер 5", - скаржаться тріполічани. Важко купити хліб: раніше в пекарнях працювали приїжджі з Нігерії та Чаду, але з початком війни вони втекли з країни. І пекти хліб нікому, хоча запаси борошна в місті є.

З настанням темряви в місті оголошується комендантська година. На вулицях з'являються озброєні патрулі. Вночі місто бомблять союзники. О п'ятій ранку ми чули вибухи. Пізніше з'ясувалося, що бомбили околиці столиці, де нібито знаходяться склади зброї, а також військові частини в містах Танжура і Джанзур. Але городяни все одно вірять у перемогу Каддафі. Вони кажуть, що його війська вже через пару днів візьмуть Місрату. Але це тільки чутки. Що насправді відбувається на сході країни, в столиці абсолютно не знають.

Нагадаємо, 21 березня Президент України Віктор Янукович підписав указ щодо евакуації українських громадян з Лівії. Зокрема, Міністерству оборони України доручено вжити заходи для забезпечення евакуації громадян України з Лівії з використанням великого десантного корабля "Костянтин Ольшанський".

Нагадаємо, міжнародна коаліція почала операцію в Лівії 19 березня.

Зараз в операції в Лівії беруть участь 13 держав - 11 західних країн, а також Румунія і Катар.

Великобританія відзвітувала про майже повне знищення авіації, що знаходиться під контролем Каддафі. З моменту вторгнення західних країн також була майже повністю виведена з ладу система ППО Лівії. Усього по позиціях військ Каддафі коаліція випустила понад 160 крилатих ракет.

Зараз ви читаєте новину «У Лівії побили українську медсестру і порвали портрет Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі