середа, 09 лютого 2011 12:45

У Кривому Розі розбили пам'ятник з ім'ям Бандери

У Кривому Розі розбили пам'ятник з ім'ям Бандери

8 лютого у Кривому Розі Дніпропетровської області вандали розбили встановлений ще 2006 року пам'ятник борцям за волю України. Пам'ятний хрест було скинуто з бетонної підпори, а потім розбито кувалдою.

Про це повідомила прес-служба ВО "Свобода".

За інформацією партії, пам'ятник у вигляді хреста був скинутий з бетонної опори, а потім розбитий кувалдою на кілька частин.

При цьому "Свобода" підкреслила, що міліція не вживає ніяких заходів щодо затримання підозрюваних у вчиненні цього злочину, незважаючи на те, що місцеві "свободівці" знають їхні особи.

Криворізька міська організація "Свободи" також заявила про тиск із боку правоохоронних органів, що чиниться, на думку партії, з метою недопущення акції протесту проти таких дій міліції.

Відповідно до повідомлення, пам'ятник борцям за волю України у вигляді пам'ятного хреста був установлений в 2006 році.

На ньому висічені імена, зокрема, гетьмана Богдана Хмельницького, голови Директорії Української народної республіки Симона Петлюри, лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери, поета Василя Стуса.

Як повідомлялось, 30 січня у Дніпропетровську невідомі зруйнували хрест на місці поховання бійців Української народної республіки.

Зараз ви читаєте новину «У Кривому Розі розбили пам'ятник з ім'ям Бандери ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі