четвер, 04 листопада 2010 17:35

У Криму колишні зеки продавали неповнолітніх через сайти знайомств

У Криму колишні зеки продавали неповнолітніх через сайти знайомств
Співробітники Управління по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, ГУ МВС в Криму припинили діяльність міжрегіональної злочинної групи сутенерів, в яку входили раніше засуджені за скоєння тяжких злочинів громадяни Росії, Україні, жителі Південної Осетії.

Як повідомляє в четвер Відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС, злочинна група була розкрита під час проведення на території автономії оперативно-профілактичних заходів з виявлення та документування протиправних дій, які вчиняються у сфері суспільної моралі та відпрацювання оголошень, розміщених у мережі Інтернет та засобах масової інформації з пропозиціями інтимного характеру.

"Як вдалося встановити співробітникам міліції, члени злочинної групи познайомилися і здружилися ще у виправній колонії. Відсидівши відведений строк, на свободу вийшли не з чистою совістю. Осівши в Криму, орендували в Сімферополі квартиру і вирішили організувати бізнес з торгівлі живим товаром. Розмістили в квартирі комп'ютерне обладнання та за допомогою мережі Інтернет, організували діяльність з надання сексуальних послуг жрицями кохання", - зазначили у ВЗГ.

Діючи протягом року, учасники злочинної групи втягнули у заняття проституцією більше десяти молодих жінок з різних регіонів автономії. Перевага віддавалася дівчатам з малозабезпечених сімей, сиротам, малограмотним, які приїхали до Сімферополя з віддалених сільських районів у пошуках заробітку, не мають родичів в Сімферополі.

"Відсутність у дівчат, у тому числі неповнолітніх у віці від 15 до 17 років, життєвого досвіду, робило їх легкою здобиччю для злочинців ... Під загрозою фізичної розправи вони силою утримували своїх полонянок у декількох орендованих квартирах міста, змушуючи їх надавати послуги інтимного характеру. Виручені від заняття проституцією дівчатами гроші, злочинці повністю залишали собі. Дівчат постійно залякували, розповідаючи їм про те, що звертатися в міліцію безглуздо, оскільки там, нібито, всі питання вирішені", - повідомили у ВЗГ.

Рекламу про надання послуг сексуального характеру члени злочинної групи розміщували на соціальних сайтах в Інтернеті. Члени злочинної групи дотримувалися суворої конспірації і були дуже обережними у своїй злочинній діяльності, зокрема, в пошуку клієнтів для своїх невільниць. Не бажаючи афішувати себе як сутенерів, вони, розподіливши ролі, розмістили на сайтах знайомств цілий перелік анкет від імені підібраних ними дівчат і відкрито пропонували надання послуг сексуального характеру.

У подальшому зловмисники вели активне листування в мережі Інтернет з чоловіками, що зацікавилися пікантними пропозиціями. Надсилали на прохання потенційних клієнтів додаткові фотографії дівчат інтимного характеру, озвучували розцінки та номери мобільних телефонів, за якими можна було зв'язатися з дівчатами.

Наразі відносно членів організованої злочинної групи порушено кримінальну справу.

Співробітниками Управління по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми кримського міліційного Главку проводяться подальші заходи щодо встановлення всіх неповнолітніх потерпілих, яких злочинці примушували займатися проституцією.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Криму колишні зеки продавали неповнолітніх через сайти знайомств ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі