неділя, 18 грудня 2022 02:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У Кремлі вигадали нову "мету" ударів по українській енергосистемі

У Кремлі вигадали нову "мету" ударів по українській енергосистемі
Росії продовжують поширювати відверту брехню щодо ударів по енергетиці України. Фото: Укрінформ

У Росії продовжують поширювати відверту брехню щодо ударів по енергетиці України.

Кремлівські пропагандисти оприлюднили дезінформацію від Міноборони РФ про те, що ракетна атака 16 грудня нібито була завдана по системах військового управління, оборонно-промислового комплексу та об'єктах енергетики, що їх забезпечують, повідомляють російські ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Київ за 18 годин" – ЗМІ оприлюднили графік росіян у перший день війни: фото

В РФ заявили, що внаслідок ударів зірвано перекидання зброї та боєприпасів іноземного виробництва, блоковано висування резервів у райони бойових дій, зупинено оборонні підприємства.

Таким чином Міноборони РФ заперечило російському диктатору Володимиру Путіну, який раніше говорив, що атаки на енергосистему України, це нібито "помста за Кримський міст", водночас визнаючи власні військові злочини.

У березні під час зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Нафталі Бенетом російський диктатор Володимир Путін зробив цікаву заяву.

Зокрема, російський президент визнав, що українці виявилися міцнішими, ніж йому говорили. Про це з посиланням на двох осіб, знайомих зі змістом розмови, повідомляє The New York Times.

Видання додає, що один із членів НАТО попередив союзників, що Путін готовий змиритися із загибеллю чи пораненням до 300 тис. російських військовослужбовців, що приблизно втричі перевищує його ймовірні втрати на цей час.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі вигадали нову "мету" ударів по українській енергосистемі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі