вівторок, 06 березня 2007 13:18

У Києві знову виявили будівельну аферу

У Києві знову виявили будівельну аферу

На вулицях Сім"ї Сосніних і Старонаводницькій в столиці, а також в Борисполі зупинилося будівництво п"яти висотних житлових будинків. Будівництво здійснювали компанії "Київвисотбуд" і "Агробудпереробка".

В результаті 1500 сімей, які вклали гроші в майбутнє житло, можуть залишитися ні з чим. Про це на прес-конференції повідомив директор компаній-забудовників Єгор Земльов. Причиною "заморожування" будівництва він назвав нестачу коштів. Причому, за його словами, для повної здачі будинків не вистачає майже мільярда гривень.

"На наш погляд, причиною недостачі коштів для закінчення будівництва стало фінансове шахрайство з боку колишніх співвласників обох компаній. Вони реалізували 17 інвестиційним компаніям житло по 1500-3000 гривень за 1 квадратний метр, тоді як ціна "квадрата" вже перевалила за 2 тисячі доларів", - заявив радник з питань безпеки ТОВ "Київвисотбуд" Віталій Маслов.

Саме цієї різниці і не вистачає сьогодні, щоб добудувати всі будинки. Крім того, нові власники компаній запевняють, що виявили факти подвійного продажу квартир в будинку по вулиці Сім"ї Сосніних, 4а, який на сьогодні побудований тільки на 58%. Решта "заморожених" об"єктів недобудована навіть наполовину, повідомляє Магнолия.

Зараз ви читаєте новину «У Києві знову виявили будівельну аферу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі